ΟΛΕΣ

ΑΜΑΞΩΜΑ

Αμάξωμα ή σασί: μέρος του οχήματος που καλύπτει, συνδέει και προφυλάσσει τον μηχανισμό του και επιπλέον στεγάζει τους επιβάτες και το φορτίο.

Πρόκειται για την βασική κατασκευή του οχήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα χαλύβδινο πλαίσιο δημιουργεί ένα σκελετό πάνω στον οποίο προσαρμόζονται η μηχανή, οι τροχοί, οι άξονες, το σύστημα μετάδοσης, διεύθυνσης, πέδησης, ανάρτησης και το αμάξωμα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αμορτισέρ: προέρχεται από τη λατινική λέξη admortire που σημαίνει "να αμβλύνει", "να απορροφά". Το αμορτισέρ είναι ένα μηχανικό εξάρτημα, σχεδιασμένο να αποσβαίνει τις ανωμαλίες του δρόμου και να βελτιώνει το χειρισμό του αυτοκινήτου.

Τα αμορτισέρ πρέπει να επιλέγονται με βάση τις ανάγκες του οδηγού. Αν εκείνος θέλει άνεση, θα τοποθετήσει μαλακά αμορτισέρ, ενώ αν θέλει να προσδώσει πιο σπορτίφ συμπεριφορά στο αυτοκίνητο μειώνοντας παράλληλα και τις κλίσεις του στις στροφές, θα επιλέξει σκληρότερα αμορτισέρ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το εμπρόσθιο σύστημα ή σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου αποτελείται από τα ακρόμπαρα, τις βάσεις μηχανής- σασμάν, το συνεμπλόκ, τα ψαλίδια, την κρεμαγιέρα και άλλα εξαρτήματα. Είναι απαραίτητα για τη σωστή ευθυγράμμιση, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της ασφαλούς οδήγησης, καθώς επίσης εξασφαλίζουν και τη σωστή λειτουργία των ελαστικών του αυτοκινήτου μας.

Σελίδες